free page hit counter Razlike između Turiste i Putnika u 12 Slika - Vedra Strana

Razlike između Turiste i Putnika u 12 Slika

26 December 2018

Evo kako razmišljamo o tome. I turista i putnici su na putovanju. Ali iskustvo i odredište se vrlo različito shvataju između njih.

Turista je neko ko posjeti samo najpopularnija mjesta na kojima će ostali turisti biti. Razmišljaju o okretanju kutije i prikazivanju ljudi na društvenim medijima. Njihovo putovanje je više od standardnog odmora od, a ne planiraju uroniti u kulturu i svijet mjesta koje posjećuju. Kada mislite turistički, misliš na turneju autobusa, krstarenja, turističke zamke i štapovi. Riječ ima negativnu konotaciju.

Nasuprot tome, putnik je neko ko je manje usmjeren na način na koji putuje. Putnici imaju vremena za lutanje. Shvataju da neće sve poći prema planu i da su u redu s tim. Noćenje u autobusima, hostelima i kampovanje u šumi nije ni najmanje problem. Oni izbjegavaju veća turistička odredišta u korist mjesta na koja je teže doći, manje gužve i više ispunjenje. Oni njeguju vlastita iskustva i ne oslanjaju se na druge da rade za njih. Iskustvo putovanja i uranjanja u stranu (ili domaću) kulturu je odredište i cilj. Što mislite o ovoj usporedbi? Slažeš li se?

Izvor slika: 24viralphotos.com

Razlike između Turiste i Putnika u 12 Slika
1
Komentari
Neueste Artikel