free page hit counter Priče O Najpoznatijim Logotipima Holivuda - Vedra Strana

Priče O Najpoznatijim Logotipima Holivuda

08 January 2019

Nešto je mistično oko sjedenja u neprozirnom filmskom kazalištu i jedan od onih logotipa zaštitnih znakova koji se prikazuju na ekranu. Te nekoliko sekundi mogu potaknuti intenzivne osjećaje, jer one podsjećaju na svaki pojedini od tih epskih minuta.

Bez obzira na to da je lav lavlji, središnji planinski vrh ili mladić na Mjesecu, oni su svemoćne slike koje zaslužuju otvaranje. Bilo kako bilo, znaš li kako su napravljeni? Evo priče o tome kako su najznačajniji hollywoodski studio logotipi postali.

Dreamworks

Opšta mladenačka organizacija, DreamWorks osnovana je 1994. godine od strane Steven Spielberg, Jeffrey Katzenberg i David Geffen, nakon Katzenbergovog odricanja od Walt Disney Companya.

Spielberg je stvorio sliku kao logotip organizacije i imao je misli za onu gdje se uzdiže na Mjesecu i počinje ribolov. Umjetnik Robert Hunt promijenio je misli udarajući vodu. Razumno, dijete koristi ono što je Huntovo dijete, William.

Columbia Pictures

Columbia je osnovana 1918. godine kao film Cohn-Brandt-Cohn, a tek šest godina nakon što su primili sadašnje ime. To je zabilježena i čudesno upotrijebljena riječ za Sjedinjene Države, a Gospa na logotipu je njen vizuelni prikaz. Sada poznata slika, prvi put objavljena 1928. Najpoznatija razlika je američki banner koji u grubim, ranim oblicima logotipa. Današnja prilagodba zaprimljena je 1992. godine.

Metro-Goldwyn Mayer

Ars Gratia Artis, označava “Preduzetništvo za svrhu izrade”, najpoznatiji je logotip u Hollywoodu. Logotip je više ustanovljen nego sama organizacija. Napravio ju je 1916. godine Howard Dietz za Goldwyn Slike koji su 1924. godine susreli Metro Fotografije i Louis B. Mayer MGM. Prvi logotip uključivao je motoa organizacije Leo The Lions koji su korišteni kao dio kasnijih godina. Možda ćete biti zapanjeni da otkrijete da je poznata grmljavina postojala čak iu vrijeme tihog srebrnog zaslona!

Izvor slika: worldfactsftw.com

 

 

Priče O Najpoznatijim Logotipima Holivuda
1
Komentari
Neueste Artikel