free page hit counter Nevjerovatne Teorije Koje Zapravo Mogu Biti Istinite - Vedra Strana

Nevjerovatne Teorije Koje Zapravo Mogu Biti Istinite

26 December 2018

Ljudi su prihvatili stavove o svim istorijskim događajima. Ipak, postoji šansa da nam neki stavovi nameću moć, možda zbog neke dobiti ?! Tražili smo alternativne teorije poznatih istorijskih događaja i pogledali ih s druge strane. Alternativno, to ne znači da su istiniti, ali zanimljivo je vidjeti druga objašnjenja događaja iz naše prošlosti.

Alternativne stvarnosti

Čudno je razmišljati o činjenici da je sve što znamo o velikim istorijskim događajima samo najšira prihvaćena teorija. Što ako ono što smo mislili da je istinito … uopšte nije istina? Pogledajmo nekoliko mogućih teorija …

Nova egipatska otkrića

Naučnici nastavljaju raspravljati o godinama kada su izgrađene egipatske piramide, najstarija monumentalna građevina na svijetu. Zvuči smiješno, ali datum varira od nekoliko stoljeća do 1000 godina! Uzmimo Veliku Sfingu u Gizi kao primjer. Za Sfingu se vjeruje da je izgrađena za vrijeme vladavine faraona Khafrea 25 godina prije Hrista. Međutim, 1857. Gizu je otkrio Stele. Prevod teksta na Stele kaže da je faraon Khafre naredio samo rekonstrukciju Sfinge, a ne gradnju. Možemo se još pitati o mnogo starijem spomeniku nego što smo mislili.

Za duboke brazde na tijelu Sfinga, dokazao je ostatke erozije vode.

Međutim, vrijeme u Egiptu nije bilo tako kišno najmanje 8000 godina. Iz toga slijedi da je sfinga možda starija od 8.000 godina. Zanimljivo je da su egipatske vlasti organizovale obnovu oštećenih dijelova Sfinga nakon objavljivanja ove studije.

Majkl Džekson je lažirao smrt i preselio se u Bahrein

Čini se da je više onih koji vjeruju u tu teoriju od onih koji su jednostavno prihvatili činjenicu da je kralj popa zauvijek otišao.

Njegova smrt izazvala je mnoga pitanja i nije dala dovoljno činjenica.

Posljednja fotogalerija može biti lažna (ton kože se razlikuje i očito ne izgleda kao fotografije snimljene sa tamnim prozorima automobila). Osoba koja je pozvala hitnu pomoć bila je vrlo mirna i nije ni spomenula Jacksonovo ime. Fotografije iz sigurnosnih kamera nestale su čim je doktor objavio vijest. Bio je dobar fizički nekoliko dana prije njegove smrti. Njegov kovčeg bio je zatvoren. Članovi porodice možda nisu plakali. U dnevniku koji se nalazi na nekoliko stranica, pjevač je pisao o lažnoj smrti. Nekoliko godina prije njegove smrti, Jackson je volio provesti dosta vremena u Bahreinu i želio se preseliti u tu zemlju.

Alternativne teorije potonuća Titanika

Prva verzija tvrdi da je na Titaniku izbio požar prije odlaska. Dovoljni dokazi o tome mogu biti stare fotografije broda na dan odlaska. Stranice ugljenog bunkera pokazuju velike, tamne mrlje koje mogu ukazivati na vatru. John Diley, vatrogasac na brodu, izjavio je u intervjuu da je požar gorio pet dana u sobi broj 6. Firma je pokrivala ovu priču. Oštećen vatrom, trup broda mogao je pogoditi ledeni brijeg.

Druga verzija predlaže da je potopljeni brod zapravo olimpijski, brod koji je identičan Titaniku.

Titanik je izgrađen godinu dana ranije, ali je slučajno oštećen bez osiguranja za pokriće troškova. Kako bi platili štetu, firma “White Star Line” došla je do ideje stoljeća: odlučili su tajno zamijeniti brod. Željeli su poslati stare i oštećene na Olimpijske brodove za jedrenje, evakuisati putnike do najbližih brodova i lako preuzeti novac iz osiguranja. No, okrutna stvarnost pokazala je da su Olimpijski brodovi otišli prebrzo, a najbliži brodovi nisu bili dovoljno blizu da bi spasili putnike.

Perl Harbor je isceniran od strane SAD

Jedna je teorija pokazala da je Franklin D. Roosevelt shvatio da će jedini uticaj na svjetsku istoriju biti ako se uplete u drugi svjetski rat, iako je američko društvo imalo drukčije mišljenje. Ova teorija tvrdi da je Roosevelt izazvao Japan kako bi pokrenuo napad dajući mu ultimatum u Hullovu bilješku. Znao je da Japan planira napasti jer su njihovi nosači aviona napustili bazu na dan napada. Zbog pozitivnog ishoda rata, to je možda bio pravi potez.

Što misliš?

Izvor slika: worldfactsftw.com

 

Nevjerovatne Teorije Koje Zapravo Mogu Biti Istinite
1
Komentari
Neueste Artikel