free page hit counter Fotograf Je Proveo 2 Godine Slikajući Životinje Koje Su Na Rubu Izumiranja i Slomio Je Naša Srca - Vedra Strana

Fotograf Je Proveo 2 Godine Slikajući Životinje Koje Su Na Rubu Izumiranja i Slomio Je Naša Srca

23 August 2018

Za veći dio nas, ugrožene bića su velika tajna. Engleski fotograf Tim Flach preuzeo je posljednje dvije godine osvajajući svoje prostore i arhiviranjem svojih delikatnih prisutnosti. Naknadni asortiman rada “Ugrožen” nam daje bliski i neuobičajeni pogled na prekrasne egzistencije najranjivijih životinjskih vrsta na Zemlji i pomaže nam da se sjetimo svega što možemo izgubiti.

Od vrsta koje smo svi upoznali (polarni medvjed, snježna panterica, geparda) do šarenih čudovišta koje smo upravo zamislili u snovim filmovima (saiga, filipinski sokol, olm gušter), Flach predstavlja široku paletu bioraznolikosti s ugroženim i otkriva uvid u nove poteškoće s kojima se sva stvorenja suočavaju imajući na umu krajnji cilj preživljavanja.


Flach je često izrazio veze koje povezuju ljude s našim divljim kolegama. Gledajući u oči stvorenja istaknutih u Ugroženim, šokantno je zamisliti da se bilo koji od njih može ikada smatrati manje zaslužnim za život nego jedan od nas. 

Saiga

Polarni medvjed

Filipinski orao

Hyacinth Macaw

Afrički slon

Čita sa mladima

Lemur

Plougshare kornjača

Bijeli pangolin

Izvor slika: worldfactsftw.com

Fotograf Je Proveo 2 Godine Slikajući Životinje Koje Su Na Rubu Izumiranja i Slomio Je Naša Srca
1
Komentari
Neueste Artikel