free page hit counter Evo kako da preživite ako se utapate prema uputstvima bivše Američke foke - Vedra Strana

Evo kako da preživite ako se utapate prema uputstvima bivše Američke foke

20 February 2019

Clint Emerson, penzionisani član mornarskih foka postao je autor najprodavanije edukativne knjige pod naslovom: ‘100 Deadly Skills: The SEAL Operative’s Guide to Eluding Pursuers, Evading Capture, and Surviving Any Dangerous Situation.’.

Među mnogim savetima i trikovima za taktiku samoodbrane i izbegavanja kako bi vam pomogao da prođete kroz bilo koju potencijalno opasnu situaciju, Emerson objašnjava kako preživeti da se ne udavite sa njegovom informativnom ekspertizom američke mornarice.

Voda mož spasiti život i biti opasna po život. Bez obzira na to da li ste u plitkim bazenima ili bespomoćni u talasima uzburkanog mora, Clint pruža detaljna uputstva za zaštitu od zarobljeništva i mogućnosti utapanja.

Kao što je predložio Klint, preživljavanje se  svodi na odgovarajuće tehnike kontrole disanja.

Kako pluća popunjavaju vazduh, od ključnog je značaja za duboko udisanje, nakon čega sledi brz izdisaj. Iako je panika prirodna reakcija u potencijalno opasnoj situaciji, penzionisana mornarička foka tvrdi da osećanja panike mogu uzrokovati hiperventilaciju, što zauzvrat dovodi do otežavanja disanja.

Umesto toga, pozicioniranje tela, kao što je korištenje “pristupa potapanja i odbijanja”, može pomoći u borbi protiv telesne tenzije. Uprkos poziciji u kojoj se nalazite kada ste fizički prisiljeni, Clint objašnjava da postoje načini da prežive intenzitet ranjivosti u ogromnim vodama.

Ako vam se čini da ste okrenuti nadole, Clint sugeriše da će vam rotiranje pomoći da držite glavu sigurno iznad vode uz povremeno udisanje vazduha.

U slučaju da se zadržite u zatočeništvu u velikoj vodi, Clint predlaže da rotiranje tela pomaže telu da se pomeri u pokretu, bez stajanja.

Srećom, sa praktičnim i izuzetno korisnim znanjem ovog bivšeg člana mornarice, obični građani mogu se strateški boriti protiv nekih od najgorih scenarija sa ovim korisnim tehnikama.

Izvor slika: providr.com

Evo kako da preživite ako se utapate prema uputstvima bivše Američke foke
1
Komentari
Neueste Artikel