free page hit counter Da li znate čemu služi ovih 8 stvari? - Vedra Strana

Da li znate čemu služi ovih 8 stvari?

28 December 2018

Da li se ikada pitate koja je poenta nekih stvari, ili zašto one čak postoje? Ako ste poput mene, verovatno ste bacili ovakve stvari ili ih zanemarili. Pa, ne činite to više. Mnogo malih stvari u životu zapravo ima prilično korisne trikove iza sebe koje nam mogu značajno pomoći da lakše živimo život bar u nekom od segmenata. Bilo šta u životu što štedi vreme ili olakšava svakodnevne zadatke, može biti korisno.

Magična rupa ..

Možda ste videli malu rupu na dnu katanca, ali da li znate njenu svrhu? Rupa se koristi za podmazivanje da se spreči rđanje i služi kao izlaz za vodu u slučaju da dospe u bravu.

Nije zbog mode

Nemaju veze sa modom, ali opet izgledaju sjajno. Pom-Pom, kako se zovu, nemaju nikakvu korist osim da sakriju šavove na vrhu pletene kapice. Međutim, francuski marinci su ih u 18. veku koristili kao zaštitu od niskih brodskih plafona.

Dijamant na rancu

Taj dijamant na poleđini ranca nije tu samo zbog dizajna, već je namenjen vešanju cipela ili dodatnih užadi. Retko ga upotrebljavamo jer ne znamo da je koristan.

Lopatica za sladoled

Važno je znati da se lopatica za sladoled sa različitim bojama ne pravi da izgleda privlačno, već se obično koristi za definisanje količine kugli sladoleda koje su potrebne za popunjavanje velikog kontejnera.

Udubljenja na loptici za golf

Loptica za golf, naravno, izgleda odlično sa svojim izvanrednim dizajnom, ali i pomaže loptici da leti duže, tj. više u daljinu.

Ručke od mesinga

Mesing poseduje anti-bakterijska svojstva i sprečava širenje bakterija. Stoga ručke od mesinga su oslobođene od bilo kakvih bakterija i sprečavaju njihov prenos kroz znoj od jedne osobe do druge.

Kako držimo pivo

Široko u  donjem delu i usko na vratu, a mnogi još uvek vole da ga koriste. Ovo je jedna činjenica koju bi zaista trebalo da znamo. Kada držite flašu u njenom gornjem delu, ona zadržava napitak unutar hladnijim duže vreme jer vaše ruke u tom slučaju ne griju flašu.

Pametna rupica

Da li ste ikada pomislili zašto na dnu prozora aviona postoji mala rupica? Svaki prozor u avionu ima ovu rupicu koja je poznata i kao otvor za odvod. Ovo se koristi za održavanje pritiska unutar i izvan aviona.

Izvor slika: bloggersarena.com

Da li znate čemu služi ovih 8 stvari?
1
Komentari
Neueste Artikel