free page hit counter Banka Je Greškom Studentici Uplatila 3,4 Miliona, a Ona Je Potrošila 2,4 Miliona Prije Nego Su Je Uhvatili - Vedra Strana

Banka Je Greškom Studentici Uplatila 3,4 Miliona, a Ona Je Potrošila 2,4 Miliona Prije Nego Su Je Uhvatili

23 December 2018

Christine Jiaxin Lee, 21, došla je u Australiju iz Malezije i otišla na koledž za hemijsko inženjerstvo. Otvorila je bankovni račun kad je stigla, a oko godinu dana nije izgledalo neobično.

U nekom trenutku Lee prekoračuje račun. Umjesto da odbaci svoje zahtjeve za novcem, kompjuterski je problem doveo do svoje debitne kartice kako bi dao Lee koliko novca je tražila.

To je značilo da je, umjesto da stegne novčana sredstva, Lee sada mogla priuštiti dizajnerske torbice. Potrošila je oko 3,4 milijuna dolara tokom trogodišnjeg razdoblja prije nego što banka otkrije pogrešku.

Do tog vremena, Lee je živila visok život u luksuznom stanu, okružen skupim torbicama i bilo šta drugo što je željela. Njen neograničeni bankovni račun konačno je presušio, ali ne prije nego što je otišla na epski shopping spree.


Vlasti su preuzele Lee u pritvoru dok je pokušala letjeti natrag svojoj rodnoj Maleziji. Mlada se žena suočava s optužbama za dobivanje financijske prednosti zbog prevare i kršenja uvjeta njeižne studentske vize.

Njen dečko, Vincent King, pokušao ju je izručiti iz zatvora, ali zbog nekoliko grešaka na obrascu, zahtjev je odbijen. Lee je još uvijek u zatvoru i čeka na suđenje.

Na preliminarnoj raspravi sudija se činio suosjećajan s Leejem. Sudija je rekao da ako je banka dala novac Lee, moraće ih vratiti. To ne znači nužno da je počinila zločin.

Sudija je rekao: “Dali su joj,” s obzirom na neograničen bankovni račun. Sve dok advokati banke ne mogu dokazati da je Lee kupila nešto protuzakonito, ona neće počiniti kazneno djelo. Imaće dug za rješavanje jer većina novca nije oporavljena.

To je veliki novac

 

King kaže da nije znao da je Lee imala pristup tolikim novčanim iznosima. Dok je pokušao otpuštati svoju djevojku iz zatvora, novinari su mu rekli za koliko je Lee optužena. Izgledao je šokiran i rekao im: “To je veliki novac.”

Njena budućnost u Australiji sada je neizvjesna. Ako njeno suđenje prođe kako stručnjaci predviđaju, neće više služiti zatvorsku kaznu, ali moraće pokušati vratiti masivni dug banci. Čak i ako dobije diplomu u hemijskom inženjerstvu, teško će pronaći posao koji se plaća dovoljno da to učini.

Za sada, Lee mora čekati jamčevinu i promisliti svoje odluke tokom posljednje tri godine. Možda duguje banci za ostatak svoga života, ali je imala šanse za potrošnju koje je malo ljudi ikad započelo.

Izvor slika: ftwinsane.com

Banka Je Greškom Studentici Uplatila 3,4 Miliona, a Ona Je Potrošila 2,4 Miliona Prije Nego Su Je Uhvatili
1
Komentari
Neueste Artikel