free page hit counter 10 Pristupačnih Mjesta da Posjetiš Dok si Mlad, Bez Para i Dok Voliš Da Putuješ - Vedra Strana

10 Pristupačnih Mjesta da Posjetiš Dok si Mlad, Bez Para i Dok Voliš Da Putuješ

23 December 2018

Za one koji su mladi, divlji i slobodnog duha putovanje je način života, a ne samo hobi. Međutim, putovanje širom svijeta nije jeftino i važno je iskoristiti radost vašeg novca, tako da ćete morati napraviti nekoliko žrtava – poput boravka u hostelu umjesto hotelskog smještaja s 4 zvjezdice. Za one koji vole putovati puno, postoji nekoliko mjesta koja možete posjetiti ako imate ograničeni budžet!

Ouklend, Novi Zeland

Jedino što vam može biti skupo ako putujete u Auckland biće let, pogotovo ako živite daleko odavde. No, kada stignete tamo, saznat ćete da su hrana i smještaj više nego pristupačni.

Marakeš, Maroko

U 2015. godini, Marrakech je dobio nagradu kao najbolja turistička destinacija prema Tripadvisoru. Najbolje bi bilo da putujete od jeseni do zime, jer će cijena za boravak padati, a hrana je nevjerovatna i jeftina.

Maču Piču, Peru

Oduševljenje svakom izletniku, ruševine Inka Machu Picchua više su od oduzimanja daha. U toj južnoameričkoj zemlji putovanje na stazu Inca i čak peruansku obalu su pristupačne destinacije.

Varna, Bugarska

Iako je Varna malo podcijenjena među gradovima istočne Europe, to je jedno od najpristupačnijih mjesta za posjetiti. Ovo prekrasno ljetovalište leži tačno na obali Crnog mora.

Medeljin, Kolumbija

Koja je prva stvar koju pomislite kada ljudi posebno spominju Kolumbiju i Medellin? Kokain, trgovina drogom, gazde, zar ne? Zahvaljujući ljudima poput Pablo Escobara, ovo mjesto imalo je ugled vrlo opasnih mjesta. No, u posljednje vrijeme Kolumbija poboljšava svoj ugled i mjesta kao što su Medellin, Bogota i Cali su vrlo pristupačne za turiste.

Ankor Vat, Kambodža

Kambodža je relativno jeftino mjesto za posjetiti. Međutim, putovanje do tamo nije. No, da biste vidjeli budistički hram Angkor Wat koji je najveći vjerski spomenik na svijetu, možda biste trebali trošiti svoj novac.

Madrid, Španija

Unatoč tome što se Europa smatra skupim kontinentom, Španija je relativno jeftina. 

Hanoj, Vijetnam

Putovanje u Vijetnam prilično je jeftino. A ako želite izbjeći kišu, najbolje je vrijeme posjetiti ovo odredište krajem decembra.

Kuba

Kuba je jedno od najboljih turističkih odredišta, pa čak i ako idete na last minute ponude ili planirate putovanje paketom, to će biti prilično povoljno. Najbolji mjeseci za posjetu Kubi su od novembra do januara.

Arizona, Amerika

Arizona je definitivno jedna od najljepših država u SAD-u jer ima sve na jednom mjestu. Od šuma do pustinja postoji nešto za svakoga. Cijene smještajnih objekata su se smanjile posljednjih godina, pa bez obzira na to hoćeš li pješačiti ili kampovati ili dobiti hotelsku sobu ili timeshare, to će vam biti vrlo povoljno.

Izvor slika: 24viralphotos.com

10 Pristupačnih Mjesta da Posjetiš Dok si Mlad, Bez Para i Dok Voliš Da Putuješ
1
Komentari
Neueste Artikel