free page hit counter Umetnica crta urnebesne svakodnevne trenutke koje čine njenu vezu posebnom - Vedra Strana

Umetnica crta urnebesne svakodnevne trenutke koje čine njenu vezu posebnom

18 February 2019

Nisu veliki holivudski trenuci oni koji čine vezu posebnom, nego su to oni mali svakodnevni koji stvaraju čitavu sliku. To je ono što je britanska ilustratorka Sarah Graley uspela savršeno da prikaže u neodoljivim Our Super Adventure stripovima. U njima, ona oživljava najzabavnije trenutke iz svog života sa 4 mačke i “jednog momka poput mačke” (njen dečko). Sarah počinje skice sa običnom olovkom, i onda ona nastavi sa hemijskom olovkom. Onda dolazi digitalni deo, dok očisti sliku u Photoshopu prije upotrebe akvarel četke za finalizaciju pozadina.

Kada je u pitanju odnos, nikad se ne zna šta se dešava iza zatvorenih vrata. Međutim, Sarah Graley je odlučila da pokaže svetu slatke i ne tako slatke trenutke svoje veze.

Graley je dobila diplomu prve klase u ilustraciji i od tada deli njeno jedinstveno delo sa svetom. Our Super Adventure se brzo našla pred publikom nakon što je Graley počela deljenje materijala na njenom sajtu.

Počela je serije dnevnika krajem 2012. godine, a zatim samostalno objavila tri kratke priče u ilustracijama kada su ljudi počeli da prate.

U julu 2015. godine, Graley je doprla do svojih fanova da finansiraju sastavljanje 200 Naša Super Adventure stripova na Kickstarter. Kampanja je bila vrlo uspešna i finansirala je preko 400% od prvobitnog cilja.

Graley je bila inspirisana da dokumentuje svakodnevna dešavanja njenog neobičnog i neodoljivog odnos azato što nikada ranije nije videla da se tako nešto radi u stripu.

“Prije nego što sam ušla u svet stripova, verovala sam jako dugo da su stripovi samo o mišićavim muškarcima u ogrtačima”.

To je jednostavan odnos (i posedovanje mačaka) trenutaka koji je Graley odlučila istražiti u Our Super Adventure. Ona ilustrira svaki strip bez imalo preterivanja i to sve izgleda urnebesno i realno.

Graley je poželela da je odrasla s jedinstvenim likovima na koje bi se strip mogao odnositi, i nada se da će je razumeti nekonvencionalni likovi koji osećaju isto.

Dok je njena strip serija prepuna neodoljivih momenata u vezi, postoje i neki koji ona i njen dečko pokazuju u manje laskavom svetlu. Međutim, ona priznaje da ona nema problema da otkrije tu stranu sebe.

“Ja sam prilično otvorena knjiga”. “Takvo je i pisanje o našem odnosu vrlo iskreno – ne izgleda neprirodno ili čudno kada neko razgovara sa mnom o određenom stripu licem u lice.”

Neki pisci napuštaju svoje udobne zone za inspiraciju, ali Graley je dokazala da život u njenom domu može pružiti savršen izvor materijala.

Graley radi iz studija kod kuće koji je specijalno posvećen stripovima i apsolutno voli da provede celi dan s četiri mačke.

Izvan svojih autobiografskih strip serija, Graley ima nekoliko drugih radova koji imaju sve veći broj fanova. Njen drugi posao uključuje Pizza Witch, avanturističku priča o potrazi za zadovolji čitaoce koji slao podnose laktozu, i Kim Reaper, natprirodno avanturistička serija.

Međutim, Sara Graley i dalje želi zadržati svoje fanove na stripovima koji ilustruju svakodnevni život nje, njenog dečka i njihove četiri mačke na web stranici Our Super Adventure.

Izvor slika: oursuperadventure.com

Umetnica crta urnebesne svakodnevne trenutke koje čine njenu vezu posebnom
1
Komentari
Neueste Artikel