Tamna tajna koju stanovnici Tajlanda kriju od sveta

13 March 2019

Na prvi pogled, Koh Tao izgleda kao tropski raj za odmor iz vaših snova. Bele peščane plaže, tirkizna voda, bujna šuma – ali ovo tajlandsko ostrvo drži jednu mračnu tajnu. Sedam turista je umrlo ili nestalo na ostrvu tokom protekle tri godine, a sve pod misterioznim okolnostima. Lokalni članak, Samui Times, nedavno ga je nazvao “Ostrvo smrti” i rekao da u medijima nije bilo dovoljno upozorenja turistima da ga ne posete.

Prema Samui Timesu, mlada belgijska devojka pronađena je mrtva na Koh Tao u aprilu ove godine. Ona je stigla u Koh Tao 18. aprila, nakon što je 18 meseci putovala svetom. Pre njene smrti, Elise je rezervisala kartu za Bangkok preko Chumphona sa namerom da se vrati u Belgiju, rekla je njena majka.

Elisein prtljag je stigao do Chumphona, Elise nije. Prema izveštaju, Eliseino telo pronađeno je nekoliko dana kasnije “na steni, uvijeno u majicu, delimično pojedena od strane životinja”. Steven Drylie iz spasilačke ekipe Koh Tao izjavio je da je umrla na obližnjem ostrvu Koh Phangan, a policija je označila njenu smrt kao samoubistvo.

Valentina je nestala sa ostrva 15. februara i od tada nije bila vidjena niti se čulo za nju. Kada je osoblje njenog smeštaja proverilo sobu nekoliko dana nakon njenog nestanka, otkrili su da je ostavila mobilni telefon, pasoš i kameru iza sebe.

Osim toga, istraga o njenom nestanku trajala je skoro dve nedelje od strane lokalnih vlasti. Australijski advokat Ian Yarwood je napisao: “Koh Tao može biti raj, ali može biti izuzetno opasan i nepouzdan.

Koh Tao je prvi put dospeo na naslove u Britaniji u 2014, nakon što su dva britanska turista, Hannah Witheridge i David Miller pronađeni ubijeni na plaži. Hana je silovana pre nego što je ubijena.

Dva migranta iz Mijanma, optuženi su i osuđeni za ubistvo parova i od tada su osuđeni na smrt. Hanin i Davidov prijatelj, Shaun McAnna pobegao je sa ostrva ubrzo nakon ubistava jer je tvrdio da ga je ugrožavala lokalna mafija.

Šon je napisao na svojoj Facebook stranici u to vreme: “Tajlandska mafija pokušava da me ubije. Molim vas, pomozite mi. “On je takođe rekao Telegrafu:” Samo su mi rekli: “Ti si ih ubio. Imaš smrt dve osobe na rukama. Znamo da si to ti. Večeras ćeš se objesiti i gledat ćemo te kako visiš. Večeras ćeš umreti. “

“Trebali su me odvesti u brda i obesiti me kako bi izgledalo kao da sam se ubio.” Manje od dve sedmice kasnije, na istom području pojavilo se još jedno telo gde su pronađena tela Hannah i Davida.

Drugi britanski turista, Luke Miller – bez veze sa Davidom – pronađen je na dnu bazena hotela. Dok je mrtvozornik presudio da je njegova smrt bila nesreća, njegovi prijatelji i porodica veruju da postoje sumnjive okolnosti oko smrti 24-godišnjaka.

Luke je putovao s prijateljem Jamesom Gissingom, čija je sestra Nichola objavila na Facebooku nakon što je pronađeno telo Lukea: “Naš prijatelj je ubijen u Koh Tao 8. januara.

“Tukli su ga i bacili u bazen u baru Sunset na plaži Sairee. Znam da će ova poruka verovatno biti uklonjena, ali ako ijedna osoba  razmišlja o odlasku u Koh Tao, savetujem vam da to ne učinite. ” Obdukcija je otkrila da je umro od povreda glave, a potom se utopio.

Spoljna klima nudi sunce, peščane plaže i bistro plavo more, ali kriminalci u ovim rajevima često napadaju bespomoćne turiste. Za mnoge, ova lepa mesta mogu postati smrtonosne zamke. Hoćete li vi putovati u najopasnije destinacije za odmor na Zemlji?

Izvor slika: pinterest.com

Tamna tajna koju stanovnici Tajlanda kriju od sveta
1
Komentari
Neueste Artikel