free page hit counter Svi ovo imamo u kući, a izaziva Alzheimer i opaku bolest: Izbacite odmah iz doma jer vam uništava imunitet u potpunosti - Vedra Strana

Svi ovo imamo u kući, a izaziva Alzheimer i opaku bolest: Izbacite odmah iz doma jer vam uništava imunitet u potpunosti

18 February 2019

Veliki broj ljudi je u cilju uštede energije stare standardne sijalice zamijenio i shodno tome počeo koristiti nove ekološke sijalice za koje se tvrdi da dosta manje struje troše.

Ali, toliko je toksična nova generacija energetski učinkovitih sijalica da je pokrenula čak sama Agencija za zaštitu okoline SAD vanredni protokol, koji se sprovodi u slučaju oslobađanja otrovnog gasa pri lomljenju sijalica.

Studija čiji je glavni autor naučnik Fraunhofer, Vilhelm Klaudic Instituta, pokazala je da 20 puta veću količinu žive ispuštaju ove sijalice ako se u zatvorenom prostoru slome, u odnosu na maksimalno dozvoljenu.

Živa je inače moćni neurotoksin koji je posebno za trudnice i djecu toksičan, naročito je po mozak štetna, a zatim i jetru, bubrege i nervni sistme. Može prouzrokovati oštećenje imunog, reproduktivnog i kardiovaskularnog sistema, dovesti do pojave nesanice, glavobolje, tremora, gubitka pamćenja, ali i Alzheimerove bolesti pa čak i ra ka.

Lampe koje štede energiju emituju i male količine UV-C zračenja, pa i UV-B zračenje. Poznato je da uveliko UV zračenje koži šteti, pa može izazvati i ra k kože. Na imuni sistem direktno utiče zračenje iz energetski efikasnih sijalica, a također do te mjere oštećuje kožno tkivo da onemogućava stvaranje vitamina D.

Sad znate i šta vam problem stvara, pa na ovo morate dobro da obratite pažnju. Ostanite i dalje sa nama, kod nas uvijek možete pronaći nešto interesantno i aktuelno!

Jeste li vi u posljednje vrijeme imali neke zdravstvene probleme? Voljeli bismo i vaše mišljenje čuti – a već znate gdje ih možete pisati.. u komentarima na stranici, dakako. ?

Svi ovo imamo u kući, a izaziva Alzheimer i opaku bolest: Izbacite odmah iz doma jer vam uništava imunitet u potpunosti
1
Komentari
Neueste Artikel