free page hit counter Surova istina o second hand radnjama: Kupujete ovdje a ne znate ono što se tu zaista dešava - Vedra Strana

Surova istina o second hand radnjama: Kupujete ovdje a ne znate ono što se tu zaista dešava

17 February 2019

Na svakom su koraku prodavnice sa korištenom odjećom i skoro u svakom gradu ih možemo naći.


Međutim, mnogi od nas ne znaju šta u ovim radnjama mogu da očekuju.

Zbog čega je dobar

Prisjeća se jedna od mušterija da je platila najjeftiniju polovnu stvar svega sto dinara, što je 1 euro.

-Bio je to ekskluzivni svileni top koji je neku pokidanu kopčicu imao. Faktički ovdje unikat nalaziš, ne možeš pronaći dvije iste stvari, kaže naučna radnica Tatjana.

Često među narodom vlada mišljenje da samo oni najsiromašniji kupuju u ovim radnjama. Ali, vlasnica jedne second hand radnje koja se nalazi u Voždovcu, kaže da to uopšte nije istina.

-Pretežno ovdje kupuju ljudi koji imaju novca. I ne ulaze siromašni. Očito ne znaju šta mogu naći ovdje. Obrazovan čovjek zna da je za 500 dinara kupio originalnu Bossovu košulju. I zna šta je kupio. To ne zna ovaj drugi, kaže.

Ističe da uglavnom doktori posjećuju second hand radnje, advokati, umjetnici, profesori, kostimografi, studenti, novinari ali isto tako i estradne ličnosti. Ali, stručnjaci savjetuju da sljedeće predmete nikako u polovnim radnjama ne kupujete:

Donji veš i kupaći kostimi

Trebale bi se kupovati nove obje ove vrste odjevnih predmeta. Unatoč pranju, nije toliko higijenski zato što ne znate nikad kolike se bakterije i izlučevine poput tjelesnih tekućina mogu zadržavati, a da i niste svjesni toga.

Gume

Dobro, možda gume i nisu neki kućanski predmet, ali korištene gume kupuje velik broj ljudi. Nažalost, tako sami sebe u opasnost dovode zato što rok trajanja ima svaka guma pa je smanjena i sigurnost na cesti. Ako ste se baš na korištene i stare gume napikirali, upotrijebite ih za podloge, cvijeće ili nešto treće.

Kauč, madraci i slični komadi namještaja

Surova istina o second hand radnjama: Kupujete ovdje a ne znate ono što se tu zaista dešava
1
Komentari
Neueste Artikel