free page hit counter Surova istina o Josipu Brozu: Procurile tajne bilješke FBI-a koje tvdre da je Tito nestao davne 1937. godine – Foto - Vedra Strana

Surova istina o Josipu Brozu: Procurile tajne bilješke FBI-a koje tvdre da je Tito nestao davne 1937. godine – Foto

13 February 2019

Marijan Džon Markul rođen je u Libnu davne 1909. godine, on je 1944. godine dobio državljanstvo SAD, budući da je tu živio osam godina, a služio je nepune dvije godine za njihovu vojsku u Drugom svjetskom ratu.

Bio je uposlenik FBI-a, a 20.aprila 1955. godine ispričao je zaista surovu i tešku priču koja se odnosila da Tita.. Tvrdio da je čovijek koji se predstavlja da je Tito zapravo nije on, nego je u pitanju ruski agent. Dok za pravog Tita tvrde da je tad davne 1937. godine nestao u Rusiji.

Markuč je u svom životu imao priliku u dva navrata sresti Tita. Primijetio je promjene u ponašanju prilikom njihovog drugog susreta, a tvrdi da pravi Tito nije imao srednji prst, niti je na lijevoj ruci imao kažiprst. To mu je bilo jako čudno i specifično. Onaj s kojim se 1953. godine sreo, imao je sve prste, bio je dosta obrazovan, riječit, a čak je znao svirati i klavir. Bilo mu je čudno i sumnjivo jer je znao da pravi Tito dolazi iz radničke porodice i da je neobrazova, a kamoli da zna svirati klavir.

Kad je upoznao ranije Tita u Parizu davne 1935., Broz je bio visok nekih 180, a drugi čovjek je bio niži barem 20 cm. On nije jedini koji je uvjeren kako je pravi Tito zapravo nestao, a i njegova sestra i njen suprug dijelili su isto mišljenje koji su tridesetih godina prošlog stoljeća poznavali Tita. Mnogi misle da je njegov dvojnik Nikolaj Lebedev, koji je inače bio špijun i predstavljao se kao pravi Tito i trebao je iskoristiti saradnju američke i jugoslovenske vlade, ali je prozirno bilo što su sa sovjetskom vladom imali veoma dobar odnos.

Surova istina o Josipu Brozu: Procurile tajne bilješke FBI-a koje tvdre da je Tito nestao davne 1937. godine – Foto
1
Komentari
Neueste Artikel