free page hit counter Simptom koji ne smijete ignorisati: Podočnjaci ukazuju da imate problem sa ovim organom, idite odmah doktoru - Vedra Strana

Simptom koji ne smijete ignorisati: Podočnjaci ukazuju da imate problem sa ovim organom, idite odmah doktoru

18 February 2019

Iako se smatra da uslijed neurednog života i neispavanosti nastaju podočnjaci, zapravo oni često ukazuju na druge tegobe koje trpi organizam.

Pretjerano konzumiranje kofeina, energetskih i gaziranih pića ili alkohola u kombinaciji sa povećanim znojenjem i nedovoljnim unosom vode može izazvati dehidraciju zbog čega koža postaje tanka pod očima, zatamnjena i vrećasta. Crni čaj ili kafu zamijenite biljnim čajevima bez teina i dnevno pijte oko dva litra vode i sokove od povrća i voća.

Jetra u neutralizaciji toksina ima vitalnu ulogu, omogućava bezbijedno uklanjanje iz organizma kroz bubrege, kožu, pluća i crijeva. Ukoliko je kompromitovana na bilo koji način funkcija jetre, to će na proces detoksikacije nepovoljno utjecati i toksini će se početi u tijelu nagomilavati. To podstiče povećanje stvaranja slobodnih radiakal koji tkiva oštećuju, kao i ćelije kože, pa su uobičajeni znaci disbalansa jetre smeđe pjege i tamni podočnjaci.

Da bi optimalno funkcionisao ovaj organ, preporučuje se da konzumirate čaj od maslačka za detoksikaciju zdrave jetre koja je preopterećena ili čaj od sikavice za lošije stanje ovog organa.

Stavite u 250 ml hladne vode jednu žličicu korijena maslačka. Zagrijte lagano pa kuhajte jednu minutu kad voda uvri. Poklopite i nakon toga procijedite poslije 10 minuta. Pijte svaki dan po tri šoljice. Možete konzumirati sikavicu kao tinkturu, dok možete mljevenu dodati u hranu, a napraviti čaj od lista sikavice.

Prelijte žličicu sikavice sa 250 ml vruće vode, poklopite i popijte poslije 20 minuta.

Zidovi krvnih sudova uslijed starenja postaju slabiji, skloniji su širenjima i oštećenjima, a tanki slj kože pod očima ih vidljivijima čini. Najjednostavniji način na koji krvne sudove možete ojačati jeste da povećate konzumiranje hrane koja obiluje bioflavonoidima i vitaminom C, koji njegovo dejstvo pojačavaju ili suplementima sa istom kombinacijom nutrijenata.

Simptom koji ne smijete ignorisati: Podočnjaci ukazuju da imate problem sa ovim organom, idite odmah doktoru
1
Komentari
Neueste Artikel