free page hit counter Ovo je najbolji domaći čaj za bubrege: Čudo u čaši će uništiti infekciju i izliječiti upalu u potpunosti - Vedra Strana

Ovo je najbolji domaći čaj za bubrege: Čudo u čaši će uništiti infekciju i izliječiti upalu u potpunosti

18 February 2019

Čuvajte bubrege, kao što oni vas čuvaju…

Oboljeli od dijabetesa, visokog krvnog pritiska ili sa genetskim predispozicijama najviše su pod rizikom za razvoj bubrežnih oboljenja. Ovo su simptomi koji ukazuju na bubrežne bolesti:

bol ili peckanje pri mokrenju, češća potreba za mokrenjem ili pak problem s time da kontrolišete mokrenje, edem (držanje vode) u trbuhu, nogama, plućima itd; oticanje oko gležnjeva, nogu, očiju i lica, bol u donjem dijelu leđa.

Bubrezi uklanjaju dnevno i do dvije litre suvišne vode i otpadnih tvari. Pomažu uz to da se reguliše krvni pritisak i u proizvodnji crvenih krvnih zrnaca. Može se razviti upala bubrega što je ozbiljna bakterijska infekcija koja može biti hronična ili akutna.

Najčešći razlog zbog čega dolazi do upale bubrega je imunološka reakcija ili infekcija, a do reakcije dolazi kad protutijelo napada bubreg ili antigen koji se uz njegove stanice nalazi. Postoji nekoliko uzroka za akutnu upalu i može dovesti u konačnici do zatajenja bubrega ukoliko se ne tretira. To stanje je poznato pod nazivom Brightova bolest.

Ove skupine ljudi imaju poseban rizik od upale bubrega i težih oboljenja:

osobe koje imaju historiju bubrežnih bolesti i infekcije u porodici
osobe koje imaju oboljenje imunološkog sistema, poput lupusa
osobe koje uzimaju previše lijekova protiv boli ili antibiotika
osobe koje su nedavno operisale urinarni trakt
Nemogućnost koncentracije i osjećaj zbunjenosti glavni su simptomi upale koje ne smijete ignorisati, osjetljiva i suha koža, visok pritisak, bol u donjoj strani leđa, anemija, natečenost ruku i nogu, gubitak apetita, smrzavanje, okus metala u ustima i loš zadah te problemi pri mokrenju. Ukoliko neki od ovih simptoma primijetite i traju duže od par dana, javite se svom doktoru.

Ovo je najbolji domaći čaj za bubrege: Čudo u čaši će uništiti infekciju i izliječiti upalu u potpunosti
1
Komentari
Neueste Artikel