free page hit counter Misterija Velike Piramide Je Konačno Riješena - Vedra Strana

Misterija Velike Piramide Je Konačno Riješena

17 February 2019

Jedno od najposjećenijih svjetskih čuda je Velika piramida Gize, jedne od tri piramide smještene u Gizi u Egiptu – to je takođe najstarije od sedam čuda antičkog svijeta.

Stajajući na zapanjujuću visinu od 481 stopa, Velika piramida Gize bila je najviša konstrukcija preko 3800 godina. Vjeruje se da je izgrađen kao grob za faraona Khufu, ali ističe se među ostalima uglavnom zbog svoje ogromne veličine i preciznosti izrade.

Piramida je sagrađena s 2,3 miliona kamenih blokova koji su bili tako precizno postavljeni da ni jedna dlaka nije mogla proći kroz praznine. Takođe je usklađena s Orionovim pojasom na Alpha Dragonis.

Izvorno je bio prekriven vanjskim slojem poliranog vapnenca, koji je piramidu usjajio poput dijamanta, ali se nažalost rastao zbog potresa u 13. stoljeću.

Piramida se nalazi tačno u središtu Zemljine mase našeg planeta

Arheolozi stoljećima su zbunjeni zbog toga kako su izgrađene piramide Gize. Kako bi takva precizna i dobro promišljena struktura mogla doći iz umova drevne civilizacije koja je postojala prije više od 4600 godina?

Sigurno, mora postojati još jedan faktor uključen u stvaranje veličanstvenih piramida koji su izdržali elemente hiljadama godina. Evo šta arheolozi, naučnici i drugi članovi društva (lažljivci) misle.

Vanzemaljci?

To je jedna od najpopularnijih teorija koja se može rastaviti u desetke manjih teorija, kako bi to bilo jasno. Razlog zbog kojeg su uključeni vanzemaljci jest taj da niko ne vjeruje da su ljudi sposobni graditi s takvom brzinom i vještinom.

U to doba, drevni Egipćani nisu imali kompas, ali Velika piramida savršeno je poredana magnetnim Sjevernim polom. Piramide se zajedno podudaraju sa nebeskim objektima, što je bilo moguće izračunati samo s matematikom, a drevni Egipćani nisu imali napredne matematičke vještine kako bi im pomogli da to postignu.

Osim toga, sunce se postavlja tačno u sredini Velike piramide, koja bi se mogla izračunati, ali drevni Egipćani nisu bili svjesni dužine godine ili vremena ljetnog solsticija. Takođe, sunce kruži na glavi Sfinge u zimskom solsticiju.

Postoje web stranice stranih zavjera koji tvrde da vanzemaljci dolaze na Zemlju kako bi pomogli starim Egipćanima da gradi piramide kao znak napredne tehnologije. Web stranice takođe pokazuju egipatske tablice koje prikazuju NLO-e koji se vide blizu piramida – naravno, tablice su skrivene od javnosti kako ne bi uzrokovale globalnu paniku.

Noa, Prorok

Godine 1859. britanski izdavač John Taylor imao je teoriju da je Noa, prorok koji je sagradio “Ark”, bio briljantan um iza dizajna piramida. Taylor je takođe došao do pojma poznat kao “piramidalni palac” – jedan piramidalni inč je 1/1000 veći od modernog doba britanskih inča i 1/25 “svetog lakta”, još jednu drevnu mjeru koju je izradio Isaac Newton.

Smyth je tvrdio da se piramida može čitati kao  knjiga, dajući detalje o prošlosti i budućnosti Zemlje. Na primjer, Velika galerija piramide se spušta prema dolje, koja označava početak svijeta.

Sada znamo da je vapnenac korišten kao vanjski sloj piramide, što znači da se svitak odvija oko vremena završne faze izgradnje.

Ovo otkriće bilo je prilično zapanjujuće za arheologe i istoričare

Čini se da su robovi iskopali umjetne kanale prije gradnje kako bi mogli preusmjeriti vodu iz Nila sve do Gize. To im je omogućilo da drvene brodove donesu izravno na gradilište.

Arheolozi su pronašli dokaze o kanalu ispod piramida. Otkrili su središnji kanal koji prolazi ravno kroz visoravan Gizu i sedam pitkih brodova oko Velike piramide. Posljednji komadić slagalice koji je potvrdio svoje sumnje bili su tragovi drvenih ceremonija.

Izvor slika: 24viralphotos.com

Misterija Velike Piramide Je Konačno Riješena
1
Komentari
Neueste Artikel