free page hit counter 7 Načina da Preživite Napade od Svjestki Najsmrtonosnijih Životinja - Vedra Strana

7 Načina da Preživite Napade od Svjestki Najsmrtonosnijih Životinja

26 December 2018

Suočimo se; nismo jači od životinja. Bilo koja od domaćih ili divljih životinja mogla bi nas napadati, i ne bismo se mogli braniti. Čak i sitni patuljasti kunić je poput zla … Naše ruke nemaju kandže, a mi nemamo oštrih zuba. Međutim, imamo mozak! To je glavna stvar koja nam pomaže da čvrsto stojimo na vrhu lanca.

Međutim, bliski susreti sa divljim životinjama su posve mogući i nismo sigurni samo zato što smo pametniji. Mozak ne znači ništa ako ljutiti pas počne gristi ruke, noge, vrat, glavu itd. Zato smo zatražili nekoliko stručnjaka za preživljavanje (a ne Bear Grills) da nam daju savjete za nekoliko životinja koje se bojimo najviše.

Kako preživjeti lava?

Lavovi su svjesni svoje snage. Zato ih možete vidjeti na televizijskim emisijama, kako se hlade pod nekim stablima, polaganjem u travu, čeljustima i razmišljajući o vlastitom poslu. Međutim, oni su nezaustavljivi ako su gladni ili agitirani.

Šta da napravim?

Lavovi ne napadaju odmah. Oni obično naprave jedan ili dva lažna napada kako bi vas testirali, a zatim napadali. Upotrijebite tu priliku da pokažete šta mislite. Podignite ruke, vičite, izgledajte jače, izgledajte divlje, i nikada ne bježite! Obratite se izravno u oči i nemojte prekidati taj kontakt s očima! Najčešće, taj će lav ponovno razmotriti svoju odluku i odmaknuti se.

Kako ubijaju?

Lavovi obično grizu za vrat.

Kako preživjeti slona?

Nisu svi slonovi jednako prijateljski kao Dumbo.

Šta da napravim?

Baš kao i kod prethodnih savjeta, stajati mirno i pretvarati se da ste hrabri (vjerujte mi da znam da je vaš prvi instinkt trčanje). Slon će zakloniti ogromne uši i agresivno igrati. Nemoj pobjeći! Napraviće jedan ili dva lažna napada, i trebali biste postati hrabri i vrlo glasni. Mogli biste se takođe moliti Bogu da to funkcioniše.

Kako ubijaju slonovi?

Slonovi grizu svoje žrtve kljovama i pomiču ih do smrti …

Afrički divlji psi

Imajte na umu da ovi psi imaju stopu uspjeha u lovu oko 80%, a stopa uspjeha lav je samo 30%.

Šta da napravim?

Ne možete ništa učiniti osim da se penjete na stablo ako ga možete naći. Ne možete se boriti sa njima jer oni napadaju u čoporima. Nema načina da možete gledati svaki smjer … Možete pokušati s vatrom. Međutim, ne vole ljudsko meso.

Kako ubijaju?

Žrtve tih divljih pasa umiru za nekoliko minuta. Ali odmah ne ubiju svoje žrtve. Uobičajeno je da jedu žrtve dok su još živi.

Kućni psi

Domaći psi rijetko napadaju ljude. Mučeni psi mogu napadati kako bi zaštitili svoje mladunče ili njihovu hranu.

Šta da napravim?

Nemojte trčati. Zauzmite položaj i borite se. Viknite na psa kao da ste gazda, ali nemojte kontaktirati očima. Ako vas napada, udarite ga ili udarite u nos! Možete čak pokušati zamotati odjeću koju imate oko ruke i pustite ga da ugrize. Zatim možete učiniti sve što mislite o tome kako ga zbaciti ili ga uhvatiti za krzno samo iza ušiju i pokušati ga kontrolisati na neki način. Ako vas obori na tlo, zaštitite svoj vrat po svaku cijenu.

Kako ubijaju?

Buše arterije. To će uzrokovati da žrtva iskrvari.

Ajkula

Najopasniji morski pas za ljude je Bijela alkula.

Šta da napravim?

Ajkule ne žele napasti ljude (barem ne u početku). Morski psi će vam pristupiti iz čiste znatiželje. Ako napadne, udarite je tačno u nos. To je najmoćnije i najranjivije mjesto na morskom psu.

Kako ubijaju?

Morski psi ne vole jesti ljude. Oni će ugristi dio vašeg mesa, ispljunuti i pustiti da iskrvariš do smrti.

Medvjedi

Oni inače ne napadu, osim Grizlija.

Šta da napravim?

Pa, nemojte trčati i ne penjite se na stablo. Takođe, nemojte vikati. Pokušajte djelovati mirno, polako podignite ruke da izgledaju veće i hrabrije i razgovarajte s medvjedom mirnim glasom kako bi vas prepoznali kao čovjeka. Pazite da polako odete dok držite mirni govor.

Kako ubijaju?

Većina vas je vidjela Revenant, tako da znate …  Neće te pojesti! Samo će te ubiti …

Sve zmije se boje ljudi

Postoje stotine zmija, a samo neke od njih su otrovne.

Šta da napravim?

Ako vidite zmiju, vratite se ili se prebacite u drugi smjer. Ako izgleda da vas zanima, zaustavite se kako bi osjetili vibracije. Ako vas zmija ugrize, odmah idite do doktora i zapamtite vrstu zmije koja vas je ujela, tako da on može utvrditi koji će se anti-otrov koristiti.

Kako ubijaju?

Otrovom.

Izvor slika: 24viralphotos.com

7 Načina da Preživite Napade od Svjestki Najsmrtonosnijih Životinja
1
Komentari
Neueste Artikel