5 Mozgalica Koje Će te Itekako Namučiti

12 March 2018

Ljudski mozak je pravi kontrolor vašeg tijela i potrebna je stalna vježba. Ove zagonetke zadržaće vaš mozak u dobrom stanju.

Poznato je od davnina da je mozak regulator tijela. U svakom slučaju, da rad kontrolora funkcioniše, moramo trenirati. Postoje brojni načini na kojima se može pripremiti um. Dok svijet raspravlja o različitim tjelovježbama radi boljeg rada na mozgu, za vas smo pripremili sjajne zagonetke. Tvoj mozak će biti testiran ovim teškim zagonetkama.

Otvaramo 5 zagonetki koje morate riješiti. Prikladni su odgovori takođe dati. U svakom slučaju, budući da ste ovdje za vježbu uma – nemojte varati.

Zagonetka 1

Djedica je govorio svom unuku da mu je kupio mač s natpisom “Dopušteno za udio i vrijednost, pravi car, SVJETSKI RAT 1” za uhvaćeni projektil i bacanje prije nego što je detoniran uslijed prvog svjetskog rata. Unuk je odmah pričao da priča nije valjana. Kako je to mogao zaključiti?

Rješenje: To je bio prvi rat i nisu znali da će se u budućnosti dogoditi Drugi svjetskog rata.

Zagonetka 2

Imate sat vremena od 7 minuta i još 11 minuta. Kako podesiti vrijeme ključanja jaja na 15 minuta?

Rješenje: Pokrenite zajedno dva sata. Jednom kada pijesak dobija preko 7 minuta, započnite zagrijavanje jaja. Kad završi 11 minuta pješčanog sata, 4 minute kuvajte i ponovo pokrenite 11 minuta.

Zagonetka 3

Koristeći sljedeće podatke protumačite tajnu lozinku zaključanog računara. 4 grožđa, 1 jabuka, 7 banana, 7 manga, 2 ananasa, 1 narandža i 8 šipaka.

Rješenje: Lozinka je PASSION Svaki broj govori o situaciji slova u toj riječi 4 grožđe = P 1 jabuka = A 7 banana = S 7 mango = S 2 ananasa = I 1 narandža = O 8 šipaka = N

Zagonetka 4

Ispunite jasno. Pokušajte ne misliti previše teško. Andrew je dijete Rite. Rita je _______ Andrewove mame.

Odgovor: NAME Rekao je da ne mislite previše teško – tražiti najbolji odgovor!

Zagonetka 5

Ponovno, osigurajte da pokrijete sve dijelove pitanja i nakon tog odgovora. Ima nešto što djevojke imaju 5, ali krave imaju samo 4.

Rješenje: Nemojte eksplodirati glavu nakon znanja odgovarajućeg odgovora. To je broj slova u pravopisu.

Izvor slika: 24viralphotos.com

5 Mozgalica Koje Će te Itekako Namučiti
1
Komentari
Neueste Artikel